Workshop Gezin Opstellingen

Opvoeden van kinderen is een belangrijke taak waar ouders veelal bewust mee om willen gaan. Het is mijn passie om ouders te ondersteunen bij hun opvoedtaak zodat opvoeden gemakkelijk en ontspannen wordt. Ik bied een veilige plek om eens vanuit een ander perspectief te kijken naar de verhoudingen in het gezin.

Doe en beleef de Workshop!

Gezinnen kennen vaak hun eigen patronen, in de loop der tijd kunnen ze daarin vastlopen. Ik bied een mogelijkheid om dat te voorkomen.

Wat is het doel?

Een opstelling van een gezin zorgt voor zicht op het geheel en een positieve doorbraak in de verhouding tussen ouder en kind bovendien geeft het concreet zicht op praktische oplossingen.

Er wordt gezocht naar liefdevolle verbinding zodat iedereen zich in zijn element voelt en ruimte ervaart om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen.

Wat ga je doen in de workshop?

In een opstelling wordt gewerkt vanuit de beleving van de aanwezige ouder. Het gezin wordt ruimtelijk opgesteld met representanten. De ouder staat zelf op zijn eigen gekozen plek en zo midden in zijn verhaal met de gezinsleden om zich heen. Het beeld wat zo ontstaat geeft fysieke gewaarwording met daarbij gevoelens en emoties die meer zeggen dan duizend woorden.

De informatie waar mee gewerkt wordt gaat voorbij het denken. De informatie wordt voelbaar door het innerlijk weten. Er kan ook informatie uit de familiegeschiedenis naar voren komen.

Zo kan zichtbaar worden:

  • dat gedrag van het kind bij een ouder emoties oproept die hem herinneren aan grote gebeurtenissen uit zijn eigen leven.
  • dat een kind een behoorlijke rugzak heeft en behoefte aan passende steun.

Het aanbod

Er wordt gewerkt in een kleine groep met maximaal 5 personen waarin iedereen aan de beurt komt.

De mogelijkheid bestaat deze motiverende workshop in een reeks van 3x te doen.
Is er sprake van andere problematiek of vragen kan je altijd individueel deze vragen met Beppie bespreken.

Praktisch
Opstellingen: Workshop van 2,5 uur
Kosten: 40 euro per persoon per workshop
120 euro voor 3 workshops en 1 individueel gesprek
Individueel gesprek buiten de reeks: €55 per uur

Locatie
Beppie
Westerweg 146
1852 AM Heiloo
06 40949383