Mijn praktijk is geschikt voor hulpverleners die bij ingewikkelde vragen over systemen op zoek zijn naar iemand met ervaring en een frisse blik. Ik kan dan van dienst zijn door de situatie in beeld te brengen en heel doeltreffend inzicht geven in wat er speelt en wat er nodig is. Ik ondersteun hulpverleners in gezinnen, geef supervisie en werkbegeleiding. Daarnaast leid ik hulpverleners op in het werken met opstellingen met diverse materialen.

Beppie's werkwijze

'Een gezin op tafel'

Wij helpers, spannen ons in om de hulpvragers te helpen. Soms hebben we het gevoel dat we met elkaar steeds in hetzelfde kringetje van gedragingen terecht komen, dat wat we ook doen, het niets oplevert en de hulpvrager niet in beweging komt. Wil je meer zicht op wat er aan de hand is, dan kan het helpen om het gezin op te stellen en eventueel daarbij de rol van de hulpverlener(s) ook te betrekken.

Ik heb me gespecialiseerd in het neerzetten van een dergelijk systeem door middel van allerlei materialen. Door het verhaal te volgen en al pratend in beeld te brengen wat er gezegd wordt, ontstaat zicht op patronen en de dynamiek die speelt. Met dat inzicht kun je sneller en diepgaander werken met de betrokken mensen. Bovendien ervaren mensen het als een sympathieke manier om de zaken, waar het wezenlijk om gaat, zichtbaar en bespreekbaar te maken. Er wordt stap voor stap gewerkt om van zien naar inzien te komen en zo de belemmeringen zichtbaar en beter hanteerbaar te maken. Vaak is hier een kort traject voor nodig van 4 à 5 sessies waarin we op zoek gaan naar krachten en mogelijkheden.

In samenwerking met